Fejan Canvas Hotel

En blandning mellan att bo på hotell, och att campa i skärgården.

Fejan Canvas Hotel består av totalt fem glampingtält. Vi har fyra tält för två personer, med en dubbelsäng i varje tält, och ett familjetält med en dubbelsäng och två enkelsängar, där man kan bo fyra personer. Tälten är stora och bekväma av tjock canvasduk, vilket gör att det inte bildas kondens, och det är tyst. Det är varma täcken och sängkläder i hotellstandard, oljelampor, och en liten engelsk vedeldad spis för kalla nätter i slutet av sommaren.

Vi har även ett familjetält för fyra personer, med en dubbelsäng och två enkelsängar. I priset ingår en trerättersmiddag, som ni kan läsa mer om nedan, samt en frukostkorg som kommer till tältet på morgonen. Vi har under 2020 ändrat vårt middagskoncept för att anpassa oss till Folkhälsomyndighetens riktlinjer för Coronaviruset. Ni kan läsa mer om det här.

Fejan Canvas Hotel och Korså Forest Camp är stängt för säsongen. Bokningen för Fejan Canvas Hotel öppnar för 2021 i december, följ oss i sociala medier för exakt datum.

Ser fler bilder från varje tält genom att klicka här nedanför

Var ligger tälten i förhållande till varandra?

Vilket tält är bäst? Det är en fråga vi ofta får, och den är svår att svara på! Vår erfarenhet är att när man väl är i sitt tält så har man en fantastisk upplevelse oavsett vilket man väljer. Gemensamt för alla tält är att när man väl sitter på sin lilla altan och tittar ut över vattnet så tänker man inte på att det finns andra tält i närheten.

Det man kan säga om tält 01 till tält 04 är att tält 01 ligger högst över vattnet, men aningen längre från vattnet, sen ligger tälten lägre, men närmare vattnet tills man kommer till tält 04 som ligger lägst, men närmast vattnet. Ni kan läsa mer och se bilder på utsikten från varje tält om ni klickar på respektive tält ovan.

Ekoturism

Våra tältplattformar är byggda helt utan förankring i marken, de vilar lätt på stenar. Alla rep runt träd etc är skyddade så vi gör minimal inverkan på naturen. David har tappat en (1) skruv vid bygget av plattformarna. Han letar fortfarande efter den.

Frågor och svar

Kan vi preliminärboka?
Vad är er avbokningspolicy?
Hjälp! Vårt presentkort har gått ut, kan vi förlänga det?
Vad ska vi ha på oss för kläder?
När är incheckning och utcheckning?
Kan man äta lunch på Fejan Outdoor?
Vad är det för middag?
Är svensexor, möhippor, eller fester välkomna?
Vad ska vi ta med oss för dryck till middagen?
Hur hittar vi till er när vi väl kliver av passbåten?
Jag har allergi/specialdiet, funkar det?
Kan man dricka vattnet på Fejan Outdoor?
Vad är det för toaletter på Fejan Canvas Hotel?
Finns det elektricitet eller wifi i tälten?
Kan jag ladda min telefon när jag bor i tälten?
Är det långt att gå till tälten?
Är det kallt?
Vad gör vi om vi behöver kyla något?
Är det långt mellan tälten?
Kan vi ta med barnen/extra personer?
Är det barnvänligt?
Får man ta med hund?
Kan vårt företag komma och bo hos er?
Jag är en influencer som vill “samarbeta“ med er, hur ställer ni er till det?
Vi är så inspirerade av er rörelse, kan ni berätta allt om hur ni gjort?

Kan vi preliminärboka?

Det går bra, då mejlar ni till info@fejanoutdoor.se, eller ringer, och observera att vi inte kan garantera att det datumet finns tillgängligt när vi väl behandlat er förfrågan, eftersom andra kan boka direkt online.

Vad är er avbokningspolicy?

Canvas Hotel: Avbokar du inom 14 dagar efter ditt köp så får du tillbaka hela beloppet, om det är mer än sju (7) dagar före ankomst. Avbokar du mer än 14 dagar efter ditt köp, men mer än sju dagar före ankomst får du tillbaka hela beloppet minus 250 kr i admin avgift. Avbokning med mindre än sju dagar till ankomst återbetalas till 50% minus admin. Avbokning med mindre än 24h till ankomst återbetalas ej. Vi bokar om ert datum helt utan kostnad under samma säsong, fram till tre dagar före ankomst.
Kajakuthyrning: Vid avbokning med mer än tre dagar till ankomst så återbetalas hela beloppet, mindre än 3 dagar före ankomst återbetalas 50%, och avbokningar med mindre än 24h till ankomst återbetalas inte.

Hjälp! Vårt presentkort har gått ut, kan vi förlänga det?

Från och med sommaren 2020 så kommer vi inte längre att förlänga presentkort, utan istället begränsa antalet presentkort som säljs.

Vad ska vi ha på oss för kläder?

Ni behöver inte ha med er några speciella kläder för att bo på Fejan Canvas Hotel, men om vi ska tipsa om något så är det att ni kommer tillbringa mycket tid utomhus, så ni kommer aldrig ångra att ni tar med er varma kläder oavsett årstid. Det kan bli kallt på kvällen även om det är sommar, och det är konstant cirka 10 grader kallare här ute på kvällen än det är inne i Stockholm. För att komma till tälten så går ni över stock och sten, så lämna klackarna hemma.

När är incheckning och utcheckning?

Incheckning i tälten är mellan 14:30 till 18:00, men om ni skulle anlända sent så är det bara att ni hör av er. Utcheckning är kl 11:30. Ni kan såklart spendera mer tid än så på ön, och vill ni paddla eller promenera så kan ni lämna era saker hos oss i ladan.

Kan man äta lunch på Fejan Outdoor?

Vi har ett våffelcafé där ni kan äta en våffla skagen, som är en lättare lunch, eller så kan ni äta våfflor med hallonsylt och grädde, eller med glass och banan osv.

Vad är det för middag?

Middagen på Fejan Canvas Hotel är under 2020 anpassad till rådande riktlinjer för coronaviruset. Du kan läsa mer om middagen här. Vi är ingen stjärnkrog, men vår middag är komponerad av en kock, och den består oftast av kyckling, eller fisk till huvudrätt, och det finns vegetariskt som alternativ. Vi serverar inget nötkött, eller griskött, och vi strävar alltid efter att köpa svenska råvaror.

Är svensexor, möhippor, eller fester välkomna?

Nej tyvärr. Vi tar inte emot svensexor eller möhippor eller fester. Vi hänvisar er till Arholma Nord som ni hittar här.

Vad ska vi ta med oss för dryck till middagen?

Fejan Outdoor har inget utskänkningstillstånd, så ni ska ta med egen dryck till maten. Det vi har märkt oftast passar bra är en Pinot Noir runt hundralappen. Huvudrätten är alltid grillad mat på ett eller annat vis, eftersom vi lagar mat över öppen eld.

Hur hittar vi till er när vi väl kliver av passbåten?

Passbåten stannar på betongkajen precis framför Fejan Outdoor, så det första du ser när ni kliver av båten är vår stora röda lada.

Jag har allergi/specialdiet, funkar det?

När ni bokar så finns det ett fält som ni fyller i där ni skriver vad ni har för allergi/specialdiet. Vi är vana att hantera de flesta allergier samt intoleranser.

Kan man dricka vattnet på Fejan Outdoor?

Vi har samma vatten som restaurangen på ön, så svaret är ja, det går bra att dricka vattnet. Är ni kajakpaddlare så kan ni fylla på ert vattenförråd hos oss.

Vad är det för toaletter på Fejan Canvas Hotel?

Ni har samma toalett som vi som växte upp här ute, klassiska utedass.

Kan jag ladda min telefon när jag bor i tälten?

Du kan ladda telefonen i vår lada, där finns det elektricitet.

Är det långt att gå till tälten?

Det är mellan 50-200 meter till tälten från det att du kliver av passbåten. Fejan Outdoor ligger cirka 10m ifrån passbåtsbryggan. Det är kuperad terräng, och man går över skärgårdsklippor för att komma till tälten. Det är ej handikappanpassat.

Är det kallt?

Eftersom det finns kaminer i tälten så kan man elda om man tycker att det blir kyligt, men det behövs knappast på sommaren, då är det mer för mysfaktorn. Tälten har tjocka fibertäcken och överkast samt filtar. Ingen har hittills klagat på att det varit kallt, och man behöver inte sova i underställ, man sover precis som i en vanlig säng.

Vad gör vi om vi behöver kyla något?

Det finns det kylskåp för gäster i kajakladan, och om ni vill så kan ni få med er en kylväska med kylklampar, om ni vill kyla medhavd dryck.

Är det långt mellan tälten?

Det är cirka 30-40 meter mellan tälten.

Kan vi ta med barnen/extra personer?

Vi rekommenderar att ni bokar familjetältet snarare än bor fler än två i tvåpersonerstälten. Ni får gärna ha med er mindre barn som sover med er i sängen, men sängarna i tält 02-04 är 140cm, och 160cm i tält 01. Det går att ställa in en extrasäng i tält 01-04 till en kostnad av 595kr inkl middag och frukost, men observera att vi då inte rekommenderar att man eldar i kaminen då sängen hamnar lite för nära.

Är det barnvänligt?

Absolut! Men det går inte att rulla en barnvagn eller stroller till tälten, så var beredda på att bära era minsta småttingar. Alla tält förutom familjetältet har fallrisk, dvs små barn kan falla över kanten på plattformen ner på klipporna, så vi rekommenderar familjer att bo i familjetältet som har lägre plattform med gräs runt om, samt att det är längre från vattnet, så man hinner fånga trotsiga treåringar som vill springa åt andra hållet.

Får man ta med hund?

Ja, om den är kopplad på ön, samt inte sover i sängen.

Kan vårt företag komma och bo hos er?

Vi har max plats för 12 personer totalt i tälten, och sängplatserna är fördelade på fem dubbelsängar och två enkelsängar. Det går inte att dela på dubbelsängen så det blir enkelsängar tyvärr, men så länge ni tycker om att dela säng lite sådär kollegor emellan så går det bra. =)

Jag är en influencer som vill “samarbeta“ med er, hur ställer ni er till det?

Generellt så är svaret nej tack. Vi upplever att merparten är människor som vill utnyttja sin skara följare för att få en gratis upplevelse, och då tar vi hellre emot betalande kunder som vi gör vårt yttersta för att göra nöjda. De besökare vi har haft som haft flest följare har alla betalat för sig.

Vi är så inspirerade av er rörelse, kan ni berätta allt om hur ni gjort?

Absolut, vi jobbar med att konsulta, projektleda och att bygga glampingar åt företag och privatpersoner, och lämnar gärna en offert! Du kan läsa mer om det här.

De skriver om oss:

Meny