Korså forest camp

Glamping i hjärtat av Dalarna i regi av Wild Sweden

Korså Forest Camp består av två stycken glampingtält, vackert belägna vid sjön Hinsen. OBS att hela 2020 är fullbokat.

Det här är glamping där du verkligen känner att du kommer ut i vildmarken! Korså Forest Camp ligger 2,5h ifrån Stockholm. Tälten är mysigt inredda för två personer med naturmaterial, varma filtar, en kamin att elda i på kvällen, och stora eldfat på plattformen framför tältet. Middagen består av ingredienser som levereras till ert tält, som ni tillagar över öppen eld. Frukosten levereras som en frukostkorg till er på morgonen. Tälten ligger vid en sjö i utkanten av Korsån, en liten pittoresk by med en intressant historia om järnframställning och kolning. Korså Forest Camp drivs av Wild Sweden, men du kan göra din bokning här nedan till exakt samma pris som hos dem.

VI HAR ANPASSAT OSS TILL CORONA
Vi gör allt vi kan för att anpassa verksamheten och kunna välkomna alla gäster. Korså Forest Camp är i grunden ett bra ställe att åka till om man vill undvika Corona. Här är det lätt att hålla avstånd till andra människor. Ni har ert eget tält, dass och kanot. Dasset desinficeras noggrant varje dag. Vi levererar maten från ett godkänt restaurangkök i en skyddad korg och ni tillreder måltiderna på egen hand. Ni ska givetvis stanna hemma om ni har sjukdomssymptom, och har ni varit förkylda eller haft sjukdomssymptom så ska ni vara symptomfria i 48 timmar innan ni kommer till oss.

Boka Korså Forest Camp 2021 nedan!

Vi har två olika kalendrar nedan beroende på om du vill boka en eller två nätter. Välj datum i rätt kalender och klicka på bokaknappen. Fyll i dina uppgifter i bokningsformuläret och betala med kort eller via bankgiro. Du får en bokningsbekräftelse direkt på mejlen från Wild Sweden. Läs mer om Wild Sweden’s bokningsvillkor här.

Om du har frågor, så ska du mejla: frida@wildsweden.com
Boka en natt för två personer inkl middag och frukost.
Boka två nätter för två personer inkl helpension.

VAR LIGGER KORSÅ FOREST CAMP?

Korså Forest Camp ligger strax utanför Korså by i Dalarna, c:a 2,5 timmar från Stockholm. Läs mer om hur du tar dig hit här.

Se vår kompis Jakob Wallins fina film ifrån Korså!

“Vi rekommenderar alla att komma och bo hos oss i två nätter, så man verkligen hinner varva ned, och njuta av naturen.”

– Marcus Eldh, Wild Sweden

Dag 1, installera er i tältet och njut!

När ni kommer på eftermiddagen börjar vi med en promenad genom vackra Korså by. Vi går ner till sjön Hinsen där vi kliver i en liten båt för att ta oss den sista biten till ert tält. Flytta in och känn er som hemma! Sätt upp hängmattan, strosa i skogen eller ta ett dopp i sjön. På kvällen kan ni tända lägerelden. Vi kommer med ingredienser så att ni kan laga er middag över öppen eld. Se solen gå ned över sjön, hör storlommen ropa och somna till det sprakande ljudet från kaminen.

Dag 2, paddla på sjön Hinsen

Ligg och dra er så länge ni vill, och lyssna på tranorna som trumpetar på andra sidan sjön. Här finns gott om frisk luft och naturen är alldeles utanför tältduken. Frukosten finns i korgen som vi har ställt utanför tältet. Den här dagen kan ni utforska några av naturens underverk. Här finns många stigar att vandra på, men paddling är ju faktiskt det skönaste sättet att ta sig fram på. I strandkanten nedanför tältet ligger en en egen kanot som ni kan använda när ni vill. Kanoten är väldigt stabil och har gott om utrymme för två vuxna och två barn. Vi ger er gärna en introduktion till att paddla och berättar gärna om sjön och vad som finns att se. Ni får en lunchkorg att ta med på utflykten. Sedan paddlar ni iväg på ett eget äventyr! På kvällen får ni en middagskorg med smarriga ingredienser som ni lagar till över öppen eld.

Dag 3, lugn frukost utomhus

Ännu en fin frukost med kaffe och frisk luft. Ni kan stanna så länge ni vill förutom att vi behöver städa tältet efter kl 11. När ni känner er redo att dra vidare säger vi hejdå och varmt välkomna tillbaka!

Björn-tips: Åk vidare till Saras björngömsle utanför Sandviken, bara 40 minuter från Korså. Eller följ med på våra älg-, bäver- eller vargturer i Skinnskatteberg, dit är det c:a två timmar.

Förslag på lugna aktiviteter ni kan göra på egen hand:

  • Tälja en egen dalahäst – täljknivar och sågat råmaterial finns

  • Måla en tavla med naturmotiv – akrylfärger, penslar och canvastavlor finns

  • Läsa bok i hängmattan – en hängmatta för två personer och naturböcker finns

  • Sitta i en korgstol och se ut över sjön

När ni vill röra lite på er:

  • Vandra till kolarkojan vid sjön Baggen (20 min enkel väg)

  • Värm upp den vedeldade bastun och svalka av dig i sjön

  • Gå till bäverdammen och spana efter bävrar

  • Paddla ut på sjön för att spana efter fiskgjusarna

  • Plocka blåbär, lingon och kantareller

Frågor och svar

Menu