Korså forest camp

Glamping i hjärtat av Dalarna i regi av Wild Sweden

Korså Forest Camp består av två stycken glampingtält, vackert belägna vid sjön Hinsen. OBS att hela 2020 är fullbokat.

Det här är glamping där du verkligen känner att du kommer ut i vildmarken! Korså Forest Camp ligger 2,5h ifrån Stockholm. Tälten är mysigt inredda för två personer med naturmaterial, varma filtar, en kamin att elda i på kvällen, och stora eldfat på plattformen framför tältet. Middagen består av ingredienser som levereras till ert tält, som ni tillagar över öppen eld. Frukosten levereras som en frukostkorg till er på morgonen. Tälten ligger vid en sjö i utkanten av Korsån, en liten pittoresk by med en intressant historia om järnframställning och kolning. Korså Forest Camp drivs av Wild Sweden, men du kan göra din bokning här nedan till exakt samma pris som hos dem.

VI HAR ANPASSAT OSS TILL CORONA
Vi gör allt vi kan för att anpassa verksamheten och kunna välkomna alla gäster. Korså Forest Camp är i grunden ett bra ställe att åka till om man vill undvika Corona. Här är det lätt att hålla avstånd till andra människor. Ni har ert eget tält, dass och kanot. Dasset desinficeras noggrant varje dag. Vi levererar maten från ett godkänt restaurangkök i en skyddad korg och ni tillreder måltiderna på egen hand. Ni ska givetvis stanna hemma om ni har sjukdomssymptom, och har ni varit förkylda eller haft sjukdomssymptom så ska ni vara symptomfria i 48 timmar innan ni kommer till oss.

Boka Korså Forest Camp 2021 nedan!

Vi har två olika kalendrar nedan beroende på om du vill boka en eller två nätter. Välj datum i rätt kalender och klicka på bokaknappen. Fyll i dina uppgifter i bokningsformuläret och betala med kort eller via bankgiro. Du får en bokningsbekräftelse direkt på mejlen från Wild Sweden. Läs mer om Wild Sweden’s bokningsvillkor här.

Om du har frågor, så ska du mejla: frida@wildsweden.com
Boka en natt för två personer inkl middag och frukost.
Boka två nätter för två personer inkl helpension.

VAR LIGGER KORSÅ FOREST CAMP?

Korså Forest Camp ligger strax utanför Korså by i Dalarna, c:a 2,5 timmar från Stockholm. Läs mer om hur du tar dig hit här.

Se vår kompis Jakob Wallins fina film ifrån Korså!

“Vi rekommenderar alla att komma och bo hos oss i två nätter, så man verkligen hinner varva ned, och njuta av naturen.”

– Marcus Eldh, Wild Sweden

Dag 1, installera er i tältet och njut!

När ni kommer på eftermiddagen börjar vi med en promenad genom vackra Korså by. Vi går ner till sjön Hinsen där vi kliver i en liten båt för att ta oss den sista biten till ert tält. Flytta in och känn er som hemma! Sätt upp hängmattan, strosa i skogen eller ta ett dopp i sjön. På kvällen kan ni tända lägerelden. Vi kommer med ingredienser så att ni kan laga er middag över öppen eld. Se solen gå ned över sjön, hör storlommen ropa och somna till det sprakande ljudet från kaminen.

Dag 2, paddla på sjön Hinsen

Ligg och dra er så länge ni vill, och lyssna på tranorna som trumpetar på andra sidan sjön. Här finns gott om frisk luft och naturen är alldeles utanför tältduken. Frukosten finns i korgen som vi har ställt utanför tältet. Den här dagen kan ni utforska några av naturens underverk. Här finns många stigar att vandra på, men paddling är ju faktiskt det skönaste sättet att ta sig fram på. I strandkanten nedanför tältet ligger en en egen kanot som ni kan använda när ni vill. Kanoten är väldigt stabil och har gott om utrymme för två vuxna och två barn. Vi ger er gärna en introduktion till att paddla och berättar gärna om sjön och vad som finns att se. Ni får en lunchkorg att ta med på utflykten. Sedan paddlar ni iväg på ett eget äventyr! På kvällen får ni en middagskorg med smarriga ingredienser som ni lagar till över öppen eld.

Dag 3, lugn frukost utomhus

Ännu en fin frukost med kaffe och frisk luft. Ni kan stanna så länge ni vill förutom att vi behöver städa tältet efter kl 11. När ni känner er redo att dra vidare säger vi hejdå och varmt välkomna tillbaka!

Björn-tips: Åk vidare till Saras björngömsle utanför Sandviken, bara 40 minuter från Korså. Eller följ med på våra älg-, bäver- eller vargturer i Skinnskatteberg, dit är det c:a två timmar.

Förslag på lugna aktiviteter ni kan göra på egen hand:

 • Tälja en egen dalahäst – täljknivar och sågat råmaterial finns

 • Måla en tavla med naturmotiv – akrylfärger, penslar och canvastavlor finns

 • Läsa bok i hängmattan – en hängmatta för två personer och naturböcker finns

 • Sitta i en korgstol och se ut över sjön

När ni vill röra lite på er:

 • Vandra till kolarkojan vid sjön Baggen (20 min enkel väg)

 • Värm upp den vedeldade bastun och svalka av dig i sjön

 • Gå till bäverdammen och spana efter bävrar

 • Paddla ut på sjön för att spana efter fiskgjusarna

 • Plocka blåbär, lingon och kantareller

Frågor och svar

Hur många kan man bo i tältet?
Vad ingår när jag bor hos er?
Ingår det guidning?
Vad är det för mat?
Vad ska vi ha på oss för kläder?
När är incheckning och utcheckning?
Finns det elektricitet? Jag vill ladda telefonen!
När har ni öppet på säsongen?
För vem passar det att komma och bo hos er?
Hur hittar jag till er?
Hur lång tid tar det att köra till er?
Jag har allergi/specialdiet, funkar det?
Kan jag åka tåg till er?
Vad är det för toaletter på Korsö Forest Camp?
Kan ni berätta lite om Korså by?
Vad har Wild Sweden för bokningsvillkor?

Hur många kan man bo i tältet?

Tälten är gjorda för två vuxna personer, och det går tyvärr inte att bo fler i tälten!

Vad ingår när jag bor hos er?

 • Boende i tält med två bäddade hotellsängar som normalt står som dubbelsäng men går att flytta i sär. Det finns två extra madrasser för barn att lägga på golvet. Ni kan vara max 2 vuxna + 2 barn i tältet, men då är det ganska trångt.
 • Utedass med tvål och vatten finns 40 meter från tälten
 • Frukost
 • Middag som ni tillreder själva
 • Lunchkorg (om ni stannar två nätter)
 • Introduktion till att paddla kanot
 • Kanoter och flytvästar
 • Hängmatta
 • Täljknivar, sågade dalahästar, akrylfärg, canvastavlor, penslar
 • Tillgång till vedeldad bastu
 • Handdukar och lakan
 • Ljus och tändstickor
 • Ved, yxa och tillgång till eldplatser
 • Färskvatten i dunk
 • Bestick, tallrikar, diskmedel

Ingår det guidning?

Här klarar du dig mestadels på egen hand men vi kommer att visa er runt vid ankomst och så visar vi gärna hur man paddlar.

Vad är det för mat?

Ni tillreder maten själva över öppen eld med utsikt över sjön och vi tillhandahåller all utrustning. Middagarna är sammansatta av Anna-Lena Olsson på Korså herrgård. Ingredienserna anpassas utifrån om ni angett att ni har specialkost och allergier. Ta gärna med något gott att dricka. Rödvin kommer att passa bra till middagen.
Vi kommer med frukosten och ställer den på trädäcket framför tältet redan på kvällen så att ni har den när ni vaknar.

Vad ska vi ha på oss för kläder?

Ni behöver inte ha med er några speciella kläder för att bo på Korså Forest Camp, men om vi ska tipsa om något så är det att ni kommer tillbringa mycket tid utomhus, så ni kommer aldrig ångra att ni tar med er varma kläder oavsett årstid. Det kan bli kallt på kvällen även om det är sommar.

När är incheckning och utcheckning?

Kom till Korsån kl 14, vi ses vid Herrgården, den vita stora byggnaden. Du har tillgång till ditt tält till kl 11 på avresedagen.

Finns det elektricitet? Jag vill ladda telefonen!

Tänk på att det inte finns elektricitet, men det går att ladda mobiler och batterier i Korså by på herrgården (c:a 500 meter bort).

När har ni öppet på säsongen?

Juni till september. Se kalendern ovan för tillgängliga datum.

För vem passar det att komma och bo hos er?

Rekommenderad minimiålder är 5 år eftersom plattformen inte har något staket, kaminen är het och det finns vassa yxor och knivar. Du behöver ingen tidigare erfarenhet att paddla kanot, vi ser till att du kommer igång.

Hur hittar jag till er?

Korså Forest Camp ligger i byn Korså eller Korsån i Dalarna.
Tälten ligger vid sjön Hinsen, en 10 minuters promenad från en parkeringsplats eller 15 minuters promenad från Korsån. Första dagen tar vi dig till tälten med en kort båtresa på 5 minuter, men det går att gå från parkeringen till tälten på en stig genom skogen.
Adress: Korså Herrgård, Korsån
WGS84: 60°38’11.1″N 16°8’37.3″E
WGS84 decimal (lat, lon): 60.636405, 16.143685
>> Länk till Google Maps

Hur lång tid tar det att köra till er?

Tid att köra från Korså till:
Hofors: 20 minuter
Falun: 30 minuter
Björnskådning i Sandviken: 45 minuter
Björnskådning i Bollnäs: 1,45 timme
Kolarbyn Ecolodge och Skinnskatteberg: 2 timmar
Stockholm: 3 timmar
Arlanda: 2,5 timmar

Jag har allergi/specialdiet, funkar det?

När ni bokar så finns det ett fält som ni fyller i där ni skriver vad ni har för allergi/specialdiet. Vi är vana att hantera de flesta allergier samt intoleranser.

Kan jag åka tåg till er?

Ta tåget till Hofors. Besök www.sj.se för att se vilken tåg- eller bussförbindelse som passar dina reseplaner och köp biljetter online. En taxi från Hofors till Korsån kostar ca 500 SEK för en bil för 1-4 personer. För de bästa taxipriserna rekommenderar vi att du bokar och betalar själv för taxin. Beställ din taxi några dagar före ankomst med Taxi Kurir på info@taxi107000.com eller telefon 029010041 eller använd mobilappen som heter “Taxi Kurir”.

Kan ni berätta lite om Korså by?

Korså är en historisk Dala-by med vackra gamla hus och ett välbevarat järnbruk. Här bodde järnarbetarna när gruvorna fortfarande var i gång.
När bruket la ner tömdes byn på folk och den stod tom under en lång tid.
Idag är Korså en populär plats och alla husen är bebodda. Den gamla herrgården är ett populärt sommarcafé och med musikkvällar, midsommarfirande och annat som får byn att leva upp.

Vad har Wild Sweden för bokningsvillkor?

Bokningsregler

Vi förstår om det känns osäkert att boka en resa nu under Coronatider, men tänk på att våra turer tar dig bort från städerna och folksamlingarna. Vi äter de flesta måltiderna ute i skogen och i grupper om max 7 personer och en guide.

GRATIS AVBOKNING FRAM TILL 2 VECKOR FÖRE

Vi erbjuder full återbetalning fram till 2 veckor före din ankomst. Du kan avboka av vilken anledning du vill och vi ställer inga frågor. Det betyder att du kan boka nu och om du ångrar dig så är det bara att avboka så får du alla pengarna tillbaka. Vi vill ju inte ta betalt om du inte känner att det är läge att komma.

Om du vill avboka din aktivitet eller resa så har du några olika valmöjligheter:

 • Du kan byta till ett nytt datum inom 18 månader. På så vis behåller du ditt bokningsvärde med oss och undviker också eventuella prishöjningar som kan ske inom de närmsta två åren.

 • Du kan byta till ett presentkort med samma värde, som du kan använda inom 18 månader.

 • Du kan ställa in och få 100% återbetalning.

Om du använde ett presentkort vid bokningen så skapar vi ett nytt presentkort med samma värde.

Kontakta Frida på frida@wildsweden.com så hjälper hon dig.

AVBOKNING NÄR DET ÄR MINDRE ÄN 2 VECKOR KVAR

Du har fri avbokning fram till två veckor före din ankomst. Efter det ger vi ingen återbetalning, men du kan vända dig till ditt försäkringsbolag för att se om du har rätt till kompensation.

KAN JAG SENARELÄGGA MIN RESA?

Ja, du kan ändra datum fram till två veckor före ankomst.


GENERELLA BOKNINGSREGLER (ENGELSKA)

De generella bokningsreglerna finns än så länge bara på engelska. Vi arbetar på att översätta till svenska inom kort.

All tours, activities, transfers and extensions will hereafter be referred to as tours.

All bookings are made with Skogens Konung AB, the company that owns WildSweden. We are a tour operator based in Sweden and our company number is 556838-1064. Skogens Konung AB and WildSweden will hereafter be referred to as we.

All the information provided on the website is, to the best of our knowledge or belief, correct at the time of publication. We will advise you of any changes that are fundamental to the contract or which we believe will affect the enjoyment of the tour.

ADDITIONAL INFORMATION

Nature experiences are never guaranteed. Although we try to recommend certain periods as “Best time to go” we cannot guarantee that you will experience what you have come for, for example moose or northern lights.

Because we work with wild animals in their natural habitat our success rate depends on Nature. We therefore ask you to make allowances for any changes from the tour itinerary. If we are unable to offer a certain service due to an unforeseen wildlife situation, you will be offered a similar service.

Outdoor activities are also weather dependent. If we are forced to cancel an activity due to extreme weather conditions, an alternative activity suitable for the current conditions will be provided. Please note that changes may occur at a short notice, even on the same day.

YOUR OBLIGATIONS AS A GUEST

 • Remember that the contact details you provide us with when making a booking are our only way of contacting you. Make sure they are correct.

 • Please read your confirmation carefully and check that all dates/times and products/services are booked according to your requirements. If not, please contact WildSweden to correct any misunderstandings immediately.

 • Follow any rules and instructions that applies to the use of accommodation, transfer, activity, etc. You are liable for all damage that is result of your or your company’s careless behavior to WildSweden property.

 • When making your reservation, please let us know if you are disabled in any way, food allergies or other disabilities that might be useful for us to know about. Please be specific of what kind of special needs you might require, before arrival.

COMPLAINTS/DISPUTES

Any errors that occurs during your stay must be reported immediately to the staff at WildSweden. If you have not reported any complaints or errors during your stay and therefore neglected to give WildSweden the opportunity to correct any mistakes, you can not demand any compensation afterwords. If you are not satisfied with your compensation, you have to notify WildSweden in writing within 14 days from arriving home.

FORCE MAJEURE

Force majeure means unusual, unpredictable and unavoidable events that are outside of the organizers control, and that prevents the contract to be fulfilled. Circumstances that the organizer could not, within reasonable means, have foreseen and therefore could not have avoided or overcome. Including, but not restricted to, war, threat of war, riot, civilian insubordination or strike, authority measure, act of terrorism, nature- or industrial catastrophe, fire, severe weather conditions, flood, closed air ports, technical issues, maintenance issues or unforeseen changes made by airlines, such as time table changes, interruption in IT-infrastructure (including but not restricted to our web site). During these conditions the organizer is free from liability or other consequences.

SUBJECT TO CHANGE

WildSweden reserves the right to change times, prices, payment, booking or discount conditions at will. Prices for coming seasons are always preliminary and are subject to change.

Meny