Hur tar man sig till ön Fejan?

Lättast tar du dig hit med passbåten från Räfsnäs brygga.

Med båt från Stockholm

Waxholmsbolaget kör dagligen en tur från Strömkajen med avgång cirka 10:30, och ankomst Fejan cirka 13:00. Det är en fantastisk tur genom hela skärgården, och det finns café ombord på båten. Du kan även ta den turen tillbaka till Strömkajen från Fejan.

Sök turbåtens tider mellan Strömkajen och Fejan på: www.sl.se

Med passbåt från Räfsnäs brygga

Under sommaren går det cirka fem turer mellan Räfsnäs Brygga och Fejan. Passbåten körs av Räfsnäs Sjötransport åt Waxholmsbolaget, och båtarna heter Romina eller Lottina. Båtarna avgår cirka 10m från busshållplatsen, eller rakt ner från parkeringen om du kommer därifrån. Vid hamnen helt enkelt. Passbåten väntar alltid in buss 631 innan den avgår.

Sök passbåtens tider mellan Räfsnäs Brygga och Fejan på: www.sl.se

Med bil till Räfsnäs brygga

Kör E18 österut, mot Kapellskär, sväng av mot Gräddö/Räfsnäs, och sen efter ytterligare några kilometer så svänger du av mot Räfsnäs Brygga. Parkering finns omedelbart när du svängt in till Räfsnäs Brygga, på höger sida. Lägg gärna till 20 minuter i den resplan, för att ha gott om tid till att parkera. Ett förslag är att först köra ner till bryggan, lämna packningen, sen åka tillbaka upp och parkera bilen. Det är cirka 300m mellan parkeringen och bryggan. För GPS: Skriv in Rävsnäs Bryggväg

Med buss till Räfsnäs brygga

Om du vill åka kommunalt så tar du först buss 676 från Stockholm, eller buss 677 från Uppsala mot Norrtälje. Vid hållplatsen Campus Roslagen i Norrtälje så byter du till buss 631 mot Rådmansö, och kliver av vid hållplatsen Räfsnäs Brygga. Observera att passbåten väntar in bussens ankomst innan den avgår.

Sök busstider mellan din plats och Fejan på: www.sl.se

Till Fejan med ribbåt

Upp till sex (6) personer. Boka vår rib för en snabb transport mellan Räfsnäs och Fejan om passbåtens tider inte passar era behov. Vår rib är utrustad med Radar, Garmin navigation, ekolod, samt VHF, och är en registrerad taxibåt hos transportstyrelsen som SFE2112 RIBBEN. Föraren har alltid behörighet för snabba fartyg, samt är minst Fartygsbefäl klass VIII. CE-godkända flytvästar finns ombord, samt förstahjälpen och brandsläckare. Om ni ska ta med många barn på turen så säg gärna till i förväg så vi kan se till att det finns tillräckligt med små flytvästar.

Ribbåten bokas genom att ringa till 0709-810000

Kajaktaxi till Fejan eller andra platser

Vi samarbetar med Enskärs Sjötransport som kan transportera mellan 1-6 kajaker, och vid behov kan vi ordna transporter av i princip så många kajaker ni vill med de transportbåtar som finns i området. Ni hyr kajaker av oss, och Enskär kör kajaktaxin.

Ni kan använda kajaktaxin för att bli utskjutsade eller hämtade, och priset beror på destination, så ring Enskärs Sjötransport för en prisuppskattning på 070-692 83 83

Till Fejan med egen båt eller kajak

Med Kajak

Om du vill paddla hit men kommer med bil så är det enklaste att du lägger i kajaken ute vid vändplanen vid räddningsbåtarna. Paddla rakt över tjocköfjärden så du hamnar norr om Tjockö, sen följer du bara strandlinjen först österut, sen söderut, tills du ser ön Fejan. Fejan Outdoor ligger på öns nordöstra sida.

Med egen båt

Vi har en liten bryggkista som du kan stäva in mot med din båt för att släppa av packning, och sen åker du söderut cirka 300m och lägger dig i gästhamnen vid Fejans Krog. Efter det så promenerar du tillbaka till Fejan Outdoor.

Menu